Castellano | English
Sofía Martínez-Villar /Flauta travessera i píccolo

Neix a Tordesillas (Valladolid). És llicenciada en Història i Ciències de la Música (Universitat de Valladolid), títol superior de Flauta Travessera (Conservatori Superior de Música de Salamanca) i diploma d’estudis avançats (Universitat de Barcelona).

Va estudiar durant quatre anys amb la flautista Magdalena Martínez i va ser becada en nombroses ocasions per la Junta de Castilla y León i el M.E.C, per realitzar cursos internacionals de Tècnica i interpretació de la flauta travessera i piccolo amb els professors Mª Antonia Rodríguez, Maxance Larrieu, Jaime Martín, Istvan Matuz i Vicenç Prats i també cursos de musicologia amb Charles Rosen, Alberto Basso, Joel Lester, Walter Levin i Carl Schachter.

Com a intèrpret va guanyar en tres ocasions el concurs Jóvenes en concierto de la Junta de Castilla y León (1998, 1999, 2000) i el circuit Injuve (2001). Va formar part de l’Orquestra Sinfónica del Conservatorio Superior de Música de Salamanca, dirigida per Lutz Köhler i va col·laborar amb diverses orquestres de cambra i simfòniques. Va ser membre del Quartet de Flautes, la Agrupación Arcadia i va formar duet amb els pianistes Gonzalo Manzanares i Àngel Soler, amb els quals va realitzar nombrosos concerts i recitals.

Des de 2002 és professora de Percepció Auditiva i Repertori específic per a la flauta a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Enllaços relacionats:

 

  C